Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.fundacja.petra-senior.pl

  1. Informacje ogólne. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez Fundacja PETRA senior poprzez Serwis fundacja.petra-senior.pl
  2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Fundacja PETRA senior z siedzibą w Poznaniu 60-830 przy ul. Zygmunta Krasińskiego 4,  NIP 7811981159, numer KRS 0000748607, REGON 38135419700000.
  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych osobowych opracowaliśmy wewnętrzną politykę ochrony danych osobowych, która ma zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy jej przestrzeganie i stale sprawdzamy jej zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego, w tym rozporządzenia RODO.
  4. Dane Osobowe przetwarzane są jedynie na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika.
  5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    – poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
    – poprzez gromadzenie plików “cookies”.
  6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
  7. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego. Przy każdym formularzu należy zaakceptować osobną zgodę na przetwarzanie danych osobowych.
  8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną udostępnione osobom trzecim, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
  9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie. By zmodyfikować lub zgłosić chęć usunięcia danych z naszego serwisu zapraszamy do kontaktu mailowego: fundacja@petra-senior.pl
  10. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  11. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis fundacja.petra-senior.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
  12. W razie pytań lub wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – fundacja@petra-senior.pl, pozostałe dane kontaktowe można znaleźć w zakładce – KONTAKT.

Polityka plików “cookies” Serwisu www.fundacja.petra-senior.pl

  1. Poprzez piki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  3. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do:
    – możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu,
    – dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę,
    – do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.
  4. Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.
  5. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzną politykę ochrony danych osobowych, która ma zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy jej przestrzeganie i stale sprawdzamy jej zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego, w tym rozporządzenia RODO.
  6. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.
  7. Użytkownicy Serwisu www.fundacja.petra-senior.pl mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach:

  1. Operator Serwisu www.fundacja.petra-senior.pl informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Stron Internetowych.